Акценти
Начало / Образование / Летни ваканционни дни организират отново в ЦРД

Летни ваканционни дни организират отново в ЦРД

ЦРД

Станалите вече традиционни Летни ваканционни дни в Центъра за работа с деца в Плевен тази година ще бъдат открити на 16 юни, научихме от директорката на ЦРД – Йорданка Крумова.

Официалното откриване ще е от 10 часа пред сградата на Центъра.

Всеки следващ работен ден до края на месец юли от 9.30 до 12.30 часа ще има различни занимания за децата. Ще се започва с игри на открито, за които съдействие ще окажат специалистите от Ученическата спортна школа в града. А от 10.30 до 12.30 часа ще са заниманията по интереси. Ръководителката на Школата по керамика и натурно рисуване Вяра Савова ще води пленери на открито за натурно рисавен. Колегата й от Школата по изобразително изкуство Христо Атанасов ще води занимания по живопис. Николина Спасова, ръководителката на народния хор към ансамбъл „Нашенчета” ще открие сцена на талантите, а с Огнян Летов децата ще овладяват майсторството на народните танци. Освен това са предвидени занимания по конструиране с „Лего”, редене на пъзели, шахмат. Със съдействието на Центъра за ученическо и научно творчество ще има седмица на „Вълшебна ножичка”, „Жива екология” и „Интересна математика”.

Специалисти от РЗИ и „Пътна полиция” ще провеждат занимания за безопасно поведение на пътя.

Всички тези занимателни форми ще бъдат отворени за децата до края на месец юли, а през август за тях ще е отворена игротеката и залата за „Лего”.

„Интересът към Летните ваканционни дни е много голям и обикновено  се посещават от близо 100 деца всеки ден. Заниманията са безплатни, единствено за часовете по рисуване може да се наложи децата да си носят допълнително някои материали”,обясни Йорданка Крумова.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...