Начало / Последни новини / Лесен успех за Владимир Петков и Даниел Станчев в Германия

Лесен успех за Владимир Петков и Даниел Станчев в Германия

ТТС Лантенбах /Гумерсбах/ с плевенчаните Владимир Петков и Даниел Станчев взе пета победа в мъжката NRW-Liga 3 на Германия по тенис на маса. В осмия кръг възпитаниците на СКТМ Тетрон и съотборниците им надвиха у дома DJK шпинфактори Кьолн с 9:3. Лидерът на тима Петков изигра три срещи, които спечели с категорични резултати – 3:0.

Станчев, който е четвърта ракета завърши с по една победа и загуба. Третият му мач не се проведе, тъй като ТТС Лантенбах вече бе спечелил отборната победа.

Плевенчаните започнаха участието си с двубой на двойки в който заедно се справиха лесно с тандема на съперника – Кристиан Грунд/Матиас Ернст –  3:0. На сингъл Петков би с лекота Александер Дьовелинг и Грунд. Станчев отстъпи в единствената си индивидуална битка с 0:3 на Сьорен Гравенхоф.

Подобно на Владко и втората ракета на Гумерсбах – Янош Или завърши с пълен актив. Заедно Маркус Мюлер биха на двойки Дьовелинг и Гравенхоф – 3:0. На сингъл Или надви Грунд с 3:1 и Дьовелинг с 3:0. Само победи и за Патрик Кауфман, който на двойки с Владимир Рупс се наложиха над Щефан Лоренчик и Петер Фрей с 3:1. Със същия резултат Кауфман подчини в индивидуалното Ернст. Мюлер загуби от Фрей – 1:3, а Рупс от Лоренчик – 2:3. Именно успехът на Рупс с 3:1 над Гравенхоф обаче осигури отборната победа за ТТС Лантенбах, въпреки че оставаха още три срещи до края.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...