Акценти
Начало / Общество / ЛЕО клуб ще бъде учреден в Плевен

ЛЕО клуб ще бъде учреден в Плевен

На официална церемония на 21 юни ще бъде чартиран ЛЕО клуб към Лайънс клуб – Плевен. Това е младежката структура на Лайънс Интернешънъл, която предоставя на младите хора възможност за личностно развитие чрез участие в обществения живот като отговорни членове на местната, националната и международната общност, обясни Свилен Кръстанов, регионален ръководител на Зона България на Лайънс Интернешънъл.

Първи членове на новоучредения клуб са 14 ученици от пет  плевенски училища – Математическа гимназия, Езикова гимназия,  ДФСГ „Интелект”, СУ „Иван Вазов”, НУИ „Панайот Пипков”. Те ще положат клетва  в присъствието на Свилен Кръстанов, регионален ръководител на Зона България и Анастас Балабанов, зонален ръководител на Зона България. Кръстник на новоучредения ЛЕО клуб ще бъде Бисер Богданов, президент на Лайънс клуб – Плевен.

Като гости на церемонията са поканени президенти на Лайънс клубове в страната, директори и учители от плевенски училища, представители на Община Плевен, родители и приятели на младите лъвчета.

При учредяването на клуба ще бъде обявена и първата кауза, зад която ще застанат новоприетите млади членове в голямото семейство на Лайънс клубовете. Тя е „Нашият зоопарк – връзката ни с природата и животните“. Чрез томбола и забавни игри ще бъдат събрани средства в нейна подкрепа.

Церемонията по чартирането на ЛЕО клуб – Плевен ще завърши с концерт под мотото „Вечер на младите плевенски таланти”.

Първият ЛЕО клуб в света е създаден през 1957 г. в щата Пенсилвания, САЩ и 10 години по-късно бордът на директорите на Лайънс Интернешънъл утвърждава програма ЛЕО клуб. Участието в ЛЕО клуб развива за цял живот в младите хора чувство на съпричастност и умения да помагат на другите. Мотото на ЛЕО клубовете по света е „Лидерство, екипен опит и отлична възможност за изява”.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...