Акценти
Начало / Икономика / Лектор от Плевен проведе уебинар на тема онлайн сигурност с рекордна посещаемост

Лектор от Плевен проведе уебинар на тема онлайн сигурност с рекордна посещаемост

На 04.08 ICN.Bg проведе най-успешния си уебинар досега. С 200 регистрации и 90 слушатели останали до края на онлайн събитието, то счупи всички рекорди на българската платформа за уебинари – Webinaria.bg. Темата на уебинара беше „WordPress – първи настройки и сигурност”, а аудиторията разбра как да стартира своя сайт и получи полезни съвети как да повиши сигурността му. Небивалият интерес към събитието провокира екипа на хостинг компания ICN.Bg да проведе цялостна кампания по темата и да превърне месец август в месец на WordPress. През целия месец  желаещите да създадат свой сайт или блог с най-популярната CMS система, ще получават ценни указания и съвети в блога на хостинг компанията и нейните социални канали.

Практическата част, подготвена от лектора на уебинара – плевенският  компютърен специалист Павлин Груцов, показа нагледно процеса, през който начинаещият WordPress потребител ще премине. От настройките при инсталация на WordPress директно през хостинг контролния панел до оптимизациите, които трябва да зададе, свързани със защитата и сигурността. Екипът на уебинара беше ангажиран с множество въпроси, които провокираха интересни и полезни дискусии. Рекордният брой слушатели, се включиха активно и заляха лекторите на уебинара с вълна от въпроси, помагайки им да направят събитието по-полезно и интересно.

За регистрираните потребители, пропуснали уебинара и по повод въпросите на аудиторията дали ще е достъпно видео повторение, пълен запис от събитието ще бъде качен в YouTube канала на ICN.bg. Поради големия интерес, уебинарът ще бъде повторен през месец октомври. Той ще бъде обогатен с допълнителна информация, като от компанията обещават да го направят още по-полезен за аудиторията. Очаквайте WordPress статии, отговарящи на вашите въпроси в блога на ICN.bg.

* Уебинар – онлайн семинар, който се провежда в уеб пространството. Участниците и лекторите се свързват чрез интернет и могат да бъдат в различни точки на света. Мо­же да съдържа лекции, док­ла­ди, пре­зен­та­ции и уъркшоп.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...