Акценти
Начало / Икономика / Лектори от Германия и Италия ще участват в тазгодишното пчеларско изложение в Плевен

Лектори от Германия и Италия ще участват в тазгодишното пчеларско изложение в Плевен

Състоянието на пчеларството в Германия и борбата срещу варатозата е темата на лекцията, която ще представи проф. Бенедикт Полачек от катедра „Пчеларство“ на Берлински свободен университет (Германия) по време на Международното изложение – договаряне Пчеларство – Плевен 2016, което ще се проведе от 11 до 14 февруари в нашия град.

В богатата съпътстваща програма на изложението с лекция на тема „Борба със заболяванията по пчелите в Италия”  ще участват проф. Джовани Формато – ръководител на лабораторията по пчеларство към Експериментален

институт по зоопрофилактика на Лацио и Тоскана „Мариано Алеандри“ и проф.Микеле Мортарино – Департамент по ветеринарни науки и обществено здраве към Държавен университет в Милано.

Лекции ще изнесат още гости от Румъния, Сърбия и специалисти от България.

 Изложението се провежда под патронажа на Министерството на земеделието и храните в сътрудничество с Областен пчеларски съюз – Плевен и с активното съдействие на Областна администрация Плевен, националните браншови пчеларски организациии, Община Плевен.

За откриването на изложението, което е 14-то поред, в Плевен се очаква да бъдат Мария Габриел – евродепутат Европейски парламент, Цецка Цачева– председател на Народното събрание, земеделският министър Десислава Танева.

По време на изложението ще бъдат представени пчеларско оборудване и инвентар, специализирани платформи и фургони, восъчни основи, ветеринарни препарати, опаковки и етикети, пчелни продукти и производи.

Изложението ще бъде открито на 11 февруари, от 10 часа в City Center “Mania Tower” – (бивш хотел „Плевен”). На 14 февруари /неделя/
от 11 ч. ще е фициалното награждаване на децата отличени в конкурса за рисунка „Пчеларството – екология и плодородие, пчелния мед – здраве и дълголетие“. Веднага след това започва награждаването на участниците в изложението и връчването на приза „Най-проспериращ млад пчелар на България през 2015 г.”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...