Акценти
Начало / Спорт / Лекоатлетите на Койнаре със злато и бронз от пробега „Трети март” в Мездра

Лекоатлетите на Койнаре със злато и бронз от пробега „Трети март” в Мездра

пробег Мездра
Снимка: zovsport.com

Златен и бронзов медал спечелиха лекоатлетите на Спартак (Койнаре) на провелия се в град Мездра по случай Освобождението на България традиционен шосеен пробег „Трети март“, съобщава сайтът plevensport.eu.

Това е 12-то поред състезаниеи в него участват едни от изявените  състезатели,  носители на титли и медали от държавните първенства. В пробега са се включили  състезатели от 14 клуба в страната, разделени в  7 възрастови групи – от 1 клас до жени и мъже. С най-много отличия очаквано се окичиха състезателите от мездренския „Атлет“. Те спечелиха общо 13 медала, от които 5 златни, 5 сребърни и 3 бронзови. В класацията по медали следват бегачите от Панагюрище и Луковит с по 5 медала.

Със златното отличие при момчетата до 15 години се окичи младият лекоатлет от Койнаре Павел Танковски, като в тази възрастова група в призовата шестица влязоха и още двама негови съотборници – Стоян Стоянов, който финишира четвърти и Алекс Стоянов, завършил на пето място.

При девойките старша възраст състезателката на Спартак (Койнаре) Поля Врачовска грабна бронзовия медал, като отстъпи само на Ангелина Стефанова от Атлет (Мездра), която стана първа и на Деница Методиева от Вирен (Мездра), която приключи пробега на втора позиция.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...