Акценти
Начало / Общество / Лекарската колегия излезе с подкрепа за кмета по повод пътния инцидент

Лекарската колегия излезе с подкрепа за кмета по повод пътния инцидент

Управителният съвет на Регионалната лекарска колегия в Плевен разпространи до медиите отворено писмо, в което се изразява подкрепа за кмета проф. д-р Димитър Стойков по повод станалия наскоро пътен инцидент, при който 17-годишен велосипедист се блъсна в задна дясна броня на управлявания от него автомобил.

От лекарската колегия са категорични, че кметът е действал професионално, като лекар.

„Това,  което е направил той като медик и хирург, е изключително етично, професионално и коректно.  Първото нещо при тази ситуация е да се окаже първа помощ на пострадалия, както е станало в случая. За щастие инцидентът не е бил тежък и момчето е живо и здраво. Поведението на проф. д-р Стойков е адекватно и човешко, и достойно за уважение. Ако подобно нещо се случи на мен или мой близък, аз ще съм благодарен, че ми е оказана първа помощ, а не съм оставен да лежа на улицата до пристигане на полиция”, е написано в отвореното писмо от името на председателя на  лекарската гилдия д-р Венцислав Грозев.

Според д-р Ивайло Пресолски,  зам.- председател на РЛК-Плевен действието на проф. д-р Стойков е на професионален хирург, а не на професионален политик.  „Ако действаше като политик, щеше да извика началника на Пътна полиция, както и  медии, които да го снимат. От действията на кмета е явно, че той е пренебрегнал всичката тази пошлост и е направил нужното. Помогнал  е на момчето и е оказал първа помощ,  пренебрегвайки  евентуална санкция от компетентните органи”, казва в писмото д-р Пресолски и окачествява като политиканстване опитите за настройване на общественото мнение срещу градоначалника.

„Инцидентът се използва от псевдополитици, за да се прави имидж на партии, които искат да покажат, че все пак ги има”, е написано още в отвореното писмо на Регионалната лекарска колегия в Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...