Акценти
Начало / Общество / Ледени дни ни чакат в събота и неделя, обявен е жълт код

Ледени дни ни чакат в събота и неделя, обявен е жълт код

През двата почивни дни максималните температури ще останат под нулата. Такива дни синоптиците наричат „ледени”. За утре в по-голямата част от страната е обявен предупредителен код от първа степен за студено време с отрицателни дневни температури.

Жълтият код е обявен за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Търговище, София град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян.

През нощта облачността над по-голямата част от страната ще се увеличи и главно утре през деня на места ще превалява слаб сняг. В Западна и Централна България ще духа слаб до умерен северозападен, в Източна – северен вятър и с него застудяването ще продължи. Минималните температури ще са предимно от минус 7 градуса  до минус 2 градуса, максималните – от минус 3 градуса до 2 градуса.

За Плевен минималната температура утре ще е минус 5 градуса, максимална – минус 2. В неделя в района на Плевен значителната облачност ще се задържи, ще има и слаб снеговалеж. Ще остане студено като минималната температура се очаква да е минус 6 градуса, максималната ще остане около минус 2 градуса.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...