Акценти
Начало / Общество / Леденият дъжд тази сутрин изненада почистващите фирми

Леденият дъжд тази сутрин изненада почистващите фирми

Падналият тази сутрин дъжд над Плевен за минути превърна улиците и тротоарите в ледена пързалка и изненада неприятно фирмите, ангажирани със зимното почистване. Над 20 леки пътни инцидента, станали в града, са причина шефът на полицията в Плевен –  комисар Красимир Начев, да потърси съдействие от кмета Георг Спартански за предприемане на спешни мерки за справяне със ситуацията. Това  съобщи кметът Спартански на редовното оперативно заседание на шефове на дирекции и отдели в Община Плевен.

След разговор с трите фирми, ангажирани със зимното почистване в общината, станало ясно, че са предприели незабавно опесъчаване. От своя страна кметът с личния си автомобил направил обиколка по основните улични артерии в града и по думите му „се карало спокойно, ако се спазват правилата за шофиране при зимни условия”.

„Трябва да се има предвид, че в Плевен има 200 км пътна мрежа и за обработката й е необходимо време. Докато леденият дъжд валя минути и мигновено се образува заледяване”, постави акцент Спартански. Той апелира към  плевенчани – шофьори и пешеходци, да бъдат по-внимателни и отговорни в тежката зимна обстановка. А на фирмите е обърнал внимание да бъдат опесъчени и почистени спирките на обществения транспорт и тротоарите.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...