Начало / Последни новини / Левски (Левски) – най-класният, опитен и сплотен отбор в Северозападна Трета лига

Левски (Левски) – най-класният, опитен и сплотен отбор в Северозападна Трета лига

Характеристиката за едноименния отбор от град Левски е кратка, но изчерпателна – най-класният, опитен и сплотен отбор в Северозападна Трета аматьорска футболна лига. Смела оценка, но напълно заслужена. Именно Левски е тимът, от който всички се страхуват. И има защо. Като селекция левскарите не отстъпват на половината състави от Втора професионална лига. Нормално е, тъй като тук са селектирани футболисти, чиято състезателна кариера е преминала в професионалния футбол. На практика Левски е сборен отбор от плевенските Спартак и Белите орли. Друг плюс е, че тези момчета са израснали заедно и през годините винаги са били екип. Един от тях е и играещият треньор Петър Ванков. Той сглоби този тим, благодарение на приятелството с всички свои бивши съотборници. Селекцията печелеше мачовете си рационално, без да унизява съперниците си с разлика от 5-6 и повече гола, каквато бе практиката на някои от конкурентите му. От психологическа гледна точка това е най-стабилният състав, тъй като не се притеснява от нито един противник. Левскарите гонят победа във всеки мач, но са категорични, че нямат амбиции за изкачване в професионалния футбол. Изредените предимства обясняват обобщената кратка цялостната визия на тима, изказана в началото на материала. Петото място в края на есенния полусезон не е реално с оглед на изтъкнатите предимства. Защо обаче Левски зимува в подножието на призовата тройка обяснява треньора му.

„Лошо стартирахме в първенството. Допуснахме загуби от съперници, които обикновено побеждаваме. Липсваше настроение в играта ни. Допускахме елементарни грешки, които са неприсъщи за опитния ни състав. Вкараха ни леки голове, което обяснява защо имаме толкова попадения в нашата врата /21/, колкото в предишните първенства допускахме за цял сезон. Не е нормално, защото защитата ни е сред най-добрите. Много ни липсваше капитанът и лидер на нашия тим – вратаря Иван Георгиев, който почти година лекува контузия. Малкият опит на заместника му Димитър Височков също беше минус, въпреки че постепенно той се стабилизира. Почти половината от есенния дял играхме без чист нападател. Осезаемо се чувстваше отсъствието на голмайстора ни Ивайло Иванов и затова имаме само 23 гола. Със завръщането му нещата потръгнаха. Друг важен недостатък е, че не водихме нормален тренировъчен процес. Това е изключително важно, защото на това ниво на футбола се залага предимно на физическата сила“, коментира Петър Ванков.

След колебливото начало обаче Левски се върна на познатото си високо ниво.

„Въпреки че футболистите ни притежават голям опит, водещ за нашия отбор винаги е бил колективаът като цяло. Момчетата загърбиха финансовите проблеми на клуба и си дадоха дума, че ще играят за честта си и тази на отбора. Повратният момент беше победата над Академик в Свищов. Последва незаслужена загуба във Видин, където тотално надиграхме Бдин. Тогава се видя, че се изкачваме към обичайното си ниво. После беше нормално да победим Спартак в Плевен. Влязохме в нужния ритъм и добре смазаната ни машина заработи на обичайните обороти. Със завръщането на Иван Георгиев вече ще сме в пълен състав. Сигурен съм, че през пролетта ще се представим по-добре. Целта – класиране в призовата тройка е напълно изпълнима“, заяви амбициозният играещ треньор. Оценката му за есенния полусезон на Северозападната Трета лига е положителна. „Повечето от отборите са напълно равностойни. Всеки може да победи всеки. Виждаме, че разликата между третия и деветия в класирането е едва осем точки. С няколко поредни успешни мача тези които са по-назад бързо могат да попаднат в призовата тройка и обратното – при поредни лоши резултати, челниците скоростно да слязат надолу. Постоянството, стриктната организация и още някои значими фактори направиха Кариана (Ерден) заслужен лидер на полусезона“, анализира Петър Ванков.

Голмайстори – есен 2017         

6 – Цветан Петров;

5 – Евгени Систов;

4 – Любомир Тодоров;

3 – Любомир Борисов;

2 – Ивайло Емилов Иванов, Тони Паликрушев;

1 – Антонио Иванджиков.

Северозападна Трета лига – класиране – есен 2017

  1. Кариана (Ерден)                        12   3   0   45:9      39
  2. Бдин (Видин)                              10   2   3   30:14    32
  3. Първа атомна (Козлодуй)         9   3   3   26:10     30
  4. Вихър (Славяново)                     8   4   3   36:16    28
  5. Левски (Левски)                      8   2   5   23:21    26
  6. Янтра Габрово (Габрово)          8   1   6    30:23     25
  7. Севлиево (Севлиево)                7   3   5   22:18     24
  8. Спартак (Плевен)                       6   5   4   24:15     23
  9. Партизан (Червен бряг)           6   4   5   19:18     22
  10. Трявна (Трявна)                          5   4   6   19:16     19
  11. Академик (Свищов)                   4   5   6   23:24     17
  12. Павликени (Павликени)            4   2   9    13:34     14
  13. Ботев (Луковит)                          4   1   10   17:34      13
  14. Янтра (Полски Тръмбеш)         3   2   10   15:25     11
  15. Мизия (Кнежа)                             2   3   10    11:37     9
  16. Янтра 1919 (Габрово)                1   2   12    8:47       5

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...