Акценти
Начало / Общество / Лайънс клуб Плевен с апел за подкрепа за купуване на апарат за очен скрининг на деца

Лайънс клуб Плевен с апел за подкрепа за купуване на апарат за очен скрининг на деца

Лайънс клуб Плевен направи обръщение към гражданите на Плевен с апел за подкрепа за закупуване на апарат за очни скринингови прегледи на деца. Старият, също купен с дарения, е откраднат. Ето какво какво пише в обръщението:

„Скъпи Съграждани,

Децата не са умалена версия на възрастните. Порастването е специфичен етап от живота им, който изисква специфични грижи и отношение. Здравните грижи в България във връзка с превенцията на очни заболявания и отклонения при децата са оставени на заден план. Последните 5 години Лайънс клуб Плевен извършваше безплатни очни скринингови прегледи на децата от подготвителни групи в детските градини в Плевен и област Плевен. На година успявахме да прегледаме над 1200 деца, от които 30 % са с отклонение от нормата. Апаратът “Plusoptix 12s” за очни скринингови прегледи бе закупен със средства, набрани от благотворителен бал на Лайънс клуб Плевен и с финансовата подкрепа на Лайънс клуб Видин, Лайънс клуб „Св. Иван Рилски“ и Лайънс клуб „Св. Йоан“. За наше огромно съжаление тази година в деня на Националния празник 3 март, апаратът бе откраднат. Както и друг път сме разчитали на вашето изключително съдействие, любезна готовност и експедитивност, вярваме, че и днес ще ни подкрепите в каузата ни за закупуване на нов апарат за очни скринингови прегледи!

Сами е трудно да се справим, но заедно можем повече!

Желаем Ви много професионални и лични успехи, уважаеми партньори в творенето на добро! Можете да подкрепите нашата кауза като направите своето дарение на сметката на клуба:

IBAN: BG79RZBB91551010847484

BIC: RZBBBGSF РАЙФАЙЗЕНБАНК

ВАЛУТА: BGN

ЛАЙЪНС КЛУБ ПЛЕВЕН

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...