Акценти
Начало / Общество / Лайънс клуб Огледало отново подкрепи лечението на талантлива плевенска виолончелистка

Лайънс клуб Огледало отново подкрепи лечението на талантлива плевенска виолончелистка

Дамите от Лайънс клуб Плевен Огледало отново подкрепиха финансово лечението на талантливата плевенска виолончелистка Десислава Мирчева, която страда от заболяване на очите. В началото на този месец беше организирана благотворителна вечер в подкрепа на лечението на Деси и дамите от ЛК Огледало се включиха с парична помощ. Поехме обещание да продължим да следим здравословното състояние на Деси, както и нейното професионално развитие, казаха от ЛК Огледало.

Дарените от Огледало средства са предоставени от благодетелка, която живее в чужбина. Тя за втори път прави превод по сметката на Огледало с желанието средствата да бъдат дарени за лечение и лекарства на нуждаещи се деца и младежи.

Плевенската виолончелистка Десислава Мирчева от много години лекува зрението си в чужбина. Направените досега скъпи процедури и операции в руски клиники са подобрили състоянието й и тя е заменила очилата с  22  диоптъра с по-малък. Пет години Деси е дете на „Българската Коледа”, което е шанс за нея да продължи лечението си. Но през 2017 г. се появява глаукома, която връща момичето отново в битката. Заключението на руските специалисти е, че са необходими няколко курса електростимулации. Те се правят в клиника в Нови сад, Сърбия. Миналата година дамите от ЛК Огледало дариха 1 300 лв., събрани на организираната от тях благотворителна изложба по случай световния ден на Белия бастун.

Снимка: ЛК Огледало

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...