Акценти
Начало / Общество / Лайънс клубове в помощ на пострадалите карловски села

Лайънс клубове в помощ на пострадалите карловски села

Осигурена от Асоциацията на Лайънс клубовете в  България  малка техника – багери тип Бобкат, челни товарачи и малки двуосни самосвали ще работи  в село Каравелово, едно от най-пострадалите от наводнението села.

След бедствието, Асоциацията на Лайънс клубовете в България поиска от фондацията на Международната Лайънс организация LCIF грант,  с който да се помогнат възстановителните работи по отстраняване на наносите и отпадъците от наводнението.

След координация с Кризисния щаб на Община Карлово се оказа, че има най-голяма нужда точно от този вид техника, за да може да се почистят дворовете от наноси, които на места са до 1.5 метра. Досега почистването там се извършва ръчно и е изключително трудоемко.

Надяваме се да сме от помощ на бедстващото население и да допринесем за изчистването на селото и връщането на жителите му към нормално ежедневие, казват от Асоциацията на Лайънс клубовете в България.

Грантът за възстановяване от бедствия, който ще бъде оползотворен в карловските села е поредният, който Асоциацията на Лайънс клубовете в България получава от  LCIF . С до момента  получени грантове те са оказали помощ в борбата с Ковид 19, помощ и подкрепа на бежанци с храни, медикаменти и предмети от първа необходимост.

Освен със средства членовете на Лайънс клубовете служат и с доброволчество. Те приканват всеки, който иска да се включи и заедно с тях да помогне на пострадалите в карловските села. В събота, 24 септември, сборният пункт е пред кметството на село Каравелово в 10.30 часа.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...