Акценти
Начало / Общество / Къща и цех за рафиниране на олио гасиха огнеборците

Къща и цех за рафиниране на олио гасиха огнеборците

На 14 септември 2017 година в 10:27 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в цех за рафиниране на олио в „Олива“АД в град Кнежа, съобщиха от МВР-Плевен. Причина за инцидента е късо съединение в ел.двигател, задвижващ транспортирането на утайка. При ликвидирането на произшествието са участвали и сили и средства от РСПБЗН – Плевен,  РС ПБЗН – Кнежа и РСПБЗН – Бяла Слатина. Унищожени са покрива – 200 кв.м., 17 машини и съоръжения от технологичната инсталация. Пострадали хора няма.

На 15 септември 2017 година в 02:15 часа при  РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар на таван в къща с магазин в село Крушовене. Унищожени са покрив – 50 кв.м., каратаван – 30 кв.м., стока и имущество, разположени в магазин под горящото помещение. Причините са в процес на установяване. Пострадали няма. Пожарът е погасен от два екипа на РС ПБЗН – Плевен.

За периода от 14 септември до 15 септември служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са участвали в 17 произшествия. Пожари в сухи треви в землищата на градовете Червен бряг, Плевен и Кнежа и селата Ракита, Горник, Телиш, Търнене. Оказали са технически помощи в Плевен при отводняване на помещение – мазе в детска ясла „Щастливо детство“; в Плевен на булевард „Русе“ – изваждане на пострадал от МПС и измиване на пътното платно след ПТП.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...