Акценти
Начало / Общество / Къде в класацията за индекс на местната система за почтеност е Плевен

Къде в класацията за индекс на местната система за почтеност е Плевен

Официално представяне на резултатите от  „Индекс на Местната система за почтеност – 2015“ – първата по рода си годишна сравнителна класация на ключови институции на местната власт, ще бъде представена утре в София. Индексът на Местната система за почтеност представя сравнителна картина на антикорупционния капацитет,  роля и значение на общински съвет, кмет, общинска администрация, политически партии, органи на съдебна власт, полиция, бизнес, медии и гражданско общество в 27-те общини – областни центрове в България, обясняват от асоциация „Прозрачност без граници”, по чиято инициатива е направена класацията.

Целта на инициативата е не само да оцени по-добре и по-слабо представящите се местни администрации и структури. Индексът ще създаде основа за обмен на добри практики и развитие на капацитет у всички участници в политическия процес, гражданското общество и бизнеса на местно ниво в българските градове и региони, подчертават организаторите.

Официалното представяне на резултатите от изследването може да бъде гледано на живо на 9 декември 2015 г., от 11 часа ТУК.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...