Акценти
Начало / Здравеопазване / Курс по артоскопската хирургия на глезенната става ще се проведе в Плевен

Курс по артоскопската хирургия на глезенната става ще се проведе в Плевен

За четвърта поредна година Плевен ще бъде домакин на Курс по артроскопия на глезенна става и хирургия на ходилото на Кадаври. Той ще се проведе от 15 до 17 март 2018 г.  в Ендоскопски център към Медицински универсистет – Плевен.  Събитието се организира от Българска асоциация по артроскопия и спортна травматология (БААСТ) съвместно с Българско дружество по хирургия на ходилото и глезена.
24 млади хирурзи от България ще имат рядката възможност да придобият опит в практична среда от утвърдени хирурзи в страната и Европа. Тематиката на събитието е артоскопската хирургия на глезенната става – патология, засягаща млади и активни пациенти, често активно спортуващи и професионални спортисти, преследващи високи постижения, както и заболявания на ходилото – често срещани и проблематични заболявания във всички възрасти.
Курсистите ще имат възможността да усвоят най-актуалните хирургични техники в областта и да придобият практичен опит в работата с модерна ендоскопска апаратура  във високо технологичната среда на МУ – Плевен.
Специален гост на събитието ще бъде д-р Хвое Клобучар (Hrvoje Klobucar) от Akromion Special Hospital for Orthopaedics and Traumatology, гр. Загреб, Хърватска.
Чуждестранните гости ще демонстрират завидни практични умения и теоритични знания с българските си колеги в рамките на курса и ще споделят опита си с нашите хирурзи.
На участниците ще се предостави и възможността да участват в дискусионни групи, където ще се представят заплетени клинични случаи от практиката на лекторите и ще се обсъдят най-актуалните подходи за решаването им.
Организаторите на събитието от БААСТ дадоха заявка инициативата да бъде продължена в следващите години, а форматът да бъде разширен и допълнен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...