Акценти
Начало / Общество / Курс  за начална военна подготовка ще се проведе в област Плевен

Курс  за начална военна подготовка ще се проведе в област Плевен

Всички граждани, желаещи да придобият начална военна подготовка ще може да участват в курс, организиран от Министерството на отбраната  с обучаваща структура Военно формирование 22 160 – Плевен.

Курсът ще се проведе в рамките на три седмици – от 10 до 28 септември. Военната подготовка ще се бъде под формата на практически и показни военизирани занятия, военни игри или стажантски курсове.

Всички желаещи ще трябва да подадат заявление във Военно оръжие-Плевен или офисите за водене на военен отчет в общините на областта.

Приетите за обучение кандидати ще сключат договор за обучение. За времето на обучителния период всички ще получат храна, униформи, безплатно медицинско обслужване и застраховане срещу смърт.

военна подготовка2

Обучението по начална военна подготовка ще завърши с полагане на изпити по учебна програма на съответния кур. На успешно издържалите ще се издаде свидетелство за завършено обучение. Също така завършилите обучението ще получат военно звание след положат военна клетва в присъствието на началника на Военно оръжие-Плевен.

Повече информация може да получите ТУК.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...