Акценти
Начало / Общество / Купища боклуци събраха кметът и доброволци от Каскадата

Купища боклуци събраха кметът и доброволци от Каскадата

С 10-15 доброволци кметът на Плевен – Георг Спартански, днес  влезе и почисти от боклуци коритото на Каскадата. Той обу ботуши, сложи ръкавици и за не повече от 15 минути, заедно с хора от временната заетост, приятели и служители на фирма „А.С.А.” събраха в чували захвърлени в Каскадата всевъзможни боклуци. Да се включат в почистването дойдоха и група третокласници от ОУ „Лазар Станев”, заедно с две от преподавателките си. Доведохме децата, защото смятаме, че е редно да им покажем, че така трябва да се прави и не приемаме това за пиар кампания на кмета, заяви една от учителките, докато раздаваше ръкавици на децата, за да събират захвърлени хартии около Каскадата.

002кмет каскада

„С това искам да покажа, че, вместо да хабим енергия да се оплакваме в социалните мрежи, всеки може да си изчисти градинката пред блока. Така ще си свършим работата като нормални граждани и ще имаме основание да се гордеем и да участваме в класацията „Най-добър град за живеене”, каза кметът, след като приключи с почистването. Той обясни, че е отказал Плевен да бъде включен в класацията тази година именно заради чистотата в града. „И то заради чистотата между блоковете, там където ние живеем, а не заради чистотата, която се поддържа от фирмите. Това, което виси по клоните на дърветата и е пръснато в градинките сме го направили сами, а не фирмите, ангажирани с чистотата в града”, обърна внимание Спартански.

014деца каскада

Той призова плевенчани да се грижат около тях да бъде чисто всеки ден, а не само по време на кампаниите „Да почистим за един ден”.  Да почистваме всеки ден, да не мърсим, защото е много по-лесно да пазиш чисто, отколкото да изчистваш кочината на някого,  на когото му липсват първите 7 години”, каза Георг Спартански.

Събраните чували с боклуци и изсъхнали клони ще бъдат извозени с контейнер на фирма „А.С.А.”.

016боклуци

005кмет каскада

Контрапункт - докато десетината,заедно с кмета и децата, чистеха Каскадата, обърнали им гръб, мъже спокойно си седяха на пейките.
Контрапункт – докато десетината,заедно с кмета и децата, чистеха Каскадата, мъже, обърнали им гръб, спокойно си седяха на пейките.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...