Акценти
Начало / Култура / Културните институции кандидатстват с до два проекта за финансиране по Раздел III на Община Плевен

Културните институции кандидатстват с до два проекта за финансиране по Раздел III на Община Плевен

С до два проекта ще може да кандидатстват културните институции по Раздел III от Културния календар на Община Плевен в рамките на една сесия. Това съобщи пред медиите председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев. Промените за начина на кандидатстване бяха приети от старейшините на вчерашното заседание на мастния парламент.

Няма промяна в размера на сумата, за която може да кандидатства всеки проект – тя е отново 5 000 лева. Промените идват в броя на сесиите, които вече са две, а не три, както бяха досега. По думите на Митев работата на три сесии не е удобен вариант и затова са направени промени. До 31 март е срокът за подаване на документи за първата сесия, а за втората той е 31 юли.

Другата промяна е в броя на проектите, които могат да бъдат подадени. Досега нямаше ограничение, но често се случвало една институция да подаде 7-8 проекта, с надеждата да бъде одобрен някой от тях. Сега ограничението е само за два проекта, от които ще бъде финансиран само един одобрен в рамките на една сесия.

Припомняме, че общият бюджет по Раздел III е около 55 000 лева. Той е напълно достатъчен за реализирането на 10 проекта, които са в размер на максималните отпускани средства.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...