Начало / Култура / Културен обмен между библиотекари

Културен обмен между библиотекари

По повод Деня на библиотечния работник читалищните дейци от община Долна Митрополия организираха среща в Народно читалище „Съзнание 1895“ гр.Луковит. Осъщественият културен обмен се превръща в традиция за  библиотекарската гилдия, започнала преди четири години като среща между библиотекари от две съседни общини. Гостите от община Долна Митрополия бяха посрещнати от библиотекарите Румяна Петкова и Искра Йорданова, и разгледаха  библиотеката, заемната и всички зали, в които се провеждат читалищните и библиотечни дейности. По време на работната среща бяха обменени идеи и добри практики за летни дейности с деца, за работа по проекти, за книжния фонд, за финансирането, за дарителството. Непринудената среща се превърна в приятелска дискусия за  библиотекарската професия.

Гостите  поднесоха поздравителен адрес  и символични подаръци на домакините – краеведски книги за историята на  с.Победа, рекламни DVD дискове от работата на читалищата по проекти, календари от Общинска декада на културата в гр.Тръстеник, ръчно изработени сувенири от детска арт работилница гр.Долна Митрополия и др. Три книги от местния автор Георги Хинчев и албум „Тракийското съкровище от Луковит“ получиха гостите за своите библиотеки. Неформалната среща приключи с празнични пожелания, с благодарност за гостоприемството и  увереност за реално културно сътрудничество.

След визитата, читалищните дейци от община Долна Митрополия посетиха Луковитската забележителност – природния феномен пещерата „Проходна“ край Луковит.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...