Акценти
Начало / Политика / Културата, спортът и привличането на нови членове сред приоритетите на АБВ – Плевен

Културата, спортът и привличането на нови членове сред приоритетите на АБВ – Плевен

Няколко важни приоритета са очертани на Общинската отчетно-изборна конференция на ПП АБВ в град Плевен вчера. Това съобщи общинският съветник от партията Цветан Антов пред журналисти в пресклуба на БТА. На срещата с медиите присъстваше и зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

На конференцията са били изнесени два доклада – един за политическото развитие на партията през последната година и друг за дейността на групата общински съветници от АБВ в община Плевен. „В политическия доклад бе уточнено, че АБВ – Плевен има трети в страната резултати в трите проведени избори през последните две години“, заяви Цветан Антов. От предходната конференция, която е била преди година, партията е увеличила членската си маса с около 200 човека на територията на община Плевен, отчете още той. Изводът от тези факти, е, че организационното изграждане на АБВ трябва да продължи, посочи Антов.

На конференцията е избрано и ръководство на общинската организация, както и Общински съвет от 20 души. За председател на организацията е преизбран Цветан Антов, а негови заместници са Венцислав Конов, Поля Томова и Иван Дачев.

Антов обясни, че Общинската отчетно-изборна конференция са приети осем решения. Първото от тях е предстоящите избори за президент и вицепрезидент на България да бъдат приоритет пред общинската структура на партията в Плевен. Укрепването на организационното състояние, обхвата и числеността на общинската организация на АБВ е третото взето решение. Участието на АБВ в частичните избори за кмет на село Тодорово е третото прието решение на конференцията. Активно ще се работи и за привличане на нови членове и учредяване на нови клубове по местоживеене и интереси. Цветан Антов посочи, че има над 700 членове на партията в Плевен, но много от тях не са обхванати от клубовете.

Укрепване на взаимодействията с други политически сили е петото прието решение. Следващото взето решение е за създаване на приемни на общински съветници от АБВ в цялата община, както и на зам.-областния управител Красимир Иванов и директорите на социалните служби в извън работно време.

Активната намеса на ПП АБВ в културния живот на Плевен също е сред приетите решения, посочи Антов. Като последно, но не и по значимост, е решението за ангажимент на ПП АБВ чрез Общински съвет – Плевен да се изготви стратегия за развитието на спорта в община Плевен.

В областта до момента са проведени шест общински конференции – в Плевен, Белене, Левски, Долни Дъбник, Никопол и Гулянци. Предстоят общински конференции в Искър, Пордим, Долна Митрополия, Червен бряг и Кнежа, които трябва да се проведат до 15-20 април, с оглед на предстоящата национална конференция на 15 май. В тази връзка Румен Петков посочи, че в Плевенска област трябва да се съсредоточат усилията на партията в община Кнежа. Там стремежът ще е да се изгради нова структура в рамките на кампанията, която да има перспектива.

В национален мащаб партията има регистрирани 15 688 членове в 1260 клуба, посочи Румен Петков. „Стремежът е в рамките на кампанията да се работи по приема на нови партийни членове, регистрацията на симпатизанти, по разширяване на географията на присъствие на политическа партия АБВ“, обясни още той.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...