Акценти
Начало / Образование / Кулинарно състезание ще избира мастър шеф Пролет 2017

Кулинарно състезание ще избира мастър шеф Пролет 2017

На 5 април 2017 г. ще се състои Първото кулинарно състезание „Ние готвим по-добре (пролет, 2017)“ под патронажа на Веселка Лилова, директор на Общоградското средношколско общежитие в Плевен. Състезанието ще е на тема Великденска изненада.

Домакин на кулинарната надпревара е ОСО – Плевен и в нея ще се включат ученици от различни класове от Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване, Професионалната гимназия по мениджмънт и хранителни технологии;  Професионалната гимназия по туризъм, Математическата гимназия „Гео Милев“, Държавната финансово-стопанска гимназия „Интелект“ (гр. Плевен).

Учениците ще имат възможността да представят кулинарните си заложби отборно и индивидуално. В първия кръг на състезанието отборите ще имат за задача да приготвят пролетни парти хапки, а във втория – всеки участник ще декорира свое великденско яйце с помощта на предварително определени от организаторите материали.

Победителите в надпреварата ще получат сертификат с приза MasterChef (пролет, 2017), а класиралите се на второ и трето място получават грамоти за отлично представяне.  Предвидени са и две специални награди – изненади за учениците.

Оценители  на вкусното съревнование, в качеството на експертно жури, ще бъдат четирима преподаватели, чиито имена ще бъдат обявени в деня на състезанието, а в качеството на екзаминатор ще бъде Веселка Лилова, директор на ОСО – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...