Акценти
Начало / Общество / Кулинарна надпревара ще се проведе днес в село Асеново

Кулинарна надпревара ще се проведе днес в село Асеново

Над 250 участници ще се включат днес в кулинарна надпревара по време на фестивала с международно участие   „Банатски вкусотии – традициите на моето село”.  Те ще се включат в шест състезания и изложби за храни.

По време на фестивала ще се приготвят традиционни банатски ястия, а богата изложба ще покаже традициите на банатската кухняб. Участниците ще се състезават за няколко приза „Кулинарно вдъхновение“ и „Баш майстор на банатското ястие“.

Предвидено е състезание за рязане на лук  „През сълзи към победа“ . Той ще бъде изпържен в Юнашкия тиган от баш майстора  Ангел Ангелов от академия  „Кулинарен историк“ гр. Копривщица с помощници Велислава и Теодор. Отново гост на фестивала ще бъде почетният председател на журито Иван Звездев, но този път ще има подкрепата на малкия Иванчо – добър кулинар , който заедно с малката Мишел от Асеново, ще участват в приготвянето на банатския обяд „Паприкаш с месо“ за всички участници и гости.

В програмата на фестивала е включена богата фолклорна програма с участието на 15 фолклорни формации.

 Организатори на Седмия кулинарно-фолклорен фестивал „Банатски вкусотии – традициите на моето село” са Народно читалище „Петър Парчевич-1927” – с.Асеново – Община Никопол. Фестивалът е част от изявите по повод Празника на град Никопол.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...