Акценти
Начало / Последни новини / Кубрат Пулев почетен гост на боксовия турнир „Александър Владимиров“

Кубрат Пулев почетен гост на боксовия турнир „Александър Владимиров“

„Лично ще поканя Кубрат Пулев като почетен гост на дебютното издание на турнира „Александър Владимиров“. Сигурен съм, че ако натовареният му график позволява,  ще ни уважи с присъствието си“. Това разкри световният  шампион за професионалисти – собственикът на БК Мизия 80 /Плевен/ Александър Владимиров, чието име носи престижното състезание,  организирано лично от него със съдействието на Община Плевен. Връзката между двете боксови легенди е много здрава – Кубрат Пулев е кум на Сашо Владимиров.

Турнирът ще се проведе на 20- и 21 май в залата на Медицинския университет в Плевен. В първия ден от 17:00 часа са полуфиналите, а на следващия от 10:00 часа започват финалите. Очакват се 70-80 боксьори във всички възрастови групи и от двата пола от най-силните клубове –  Локомотив /Русе/, софийските ЦСКА и Локомотив,  плюс домакините от Мизия 80. Най-добрите ще бъдат наградени с купи и медали.

Повечето от най-големите звезди на родния бокс са изявили желание да участват в турнира. Един от тях е бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 – Тервел Пулев. „Той много искаше да се качи на ринга в Плевен, но в последния момент се появи възможност да участва в международен турнир. Избра да се боксира в него, защото приоритетът му е спечелване на квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро /Бразилия/ през тази година“, уточни Сашо Владимиров, който е пом.-треньор на Тервел в националния отбор на България.

Други от най-добрите ни боксьори обаче ще дойдат в Плевен. Става въпрос за Еми-Мари Тодорова от Локомотив /София/ – европейска шампионка за момичета в кат. до 46 кг от шампионата в Кезхей /Унгария/. Бронзовият медалист от европейското за юноши в Лвов /Украйна/ – Иван Киселаров от Ботев /Пловдив/ в кат. до 81 кг също пожела да излезе на плевенския ринг. Специалистите го определят като една от най-големите надежди на родния бокс. Вече е 10 пъти републикански шампион на България. Има множество отличия и призове. Друг изтъкнат състезател, който ще се бие в Плевен е дългогодишният национал и шампион на България от „Локомотив“ /Русе/ – Николай Коев /кат.69-75 кг/. Всичките битки ще проследи и главният треньор на България за юноши и ученици Борислав Георгиев.

„Интересът към турнира е огромен. Постоянно получавам запитвания от елитни боксьори, които желаят да участват. За съжаление вече съм направил календара и няма как да дойдат всички. Все пак правим турнира за първи път. За следващата година ще участват повече клубове“, уточни Владимиров, чийто намерения са надпреварата да се превърне в традиционна и да стане част от календара на родната федерацията.

Снимка: личен архив

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...