Акценти
Начало / Общество / Кръгла маса за превенция на наркозависимостите се провежда в Плевен

Кръгла маса за превенция на наркозависимостите се провежда в Плевен

SAM_6640

Кръгла маса на тема „Интервенци, базирани на общността – какво можем да направим за превенция на употребата на наркотични вещества“ се провежда в конферентната зала на библиотека „Христо Смирненски“ днес. Организатор е Общинският съвет по наркотични вещества – Плевен. Във форума участват представители на Местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни от общините в област Плевен, експерти в общинските отдели по здравеопазване, образование и социални дейности, инспектори от Детска педагогическа стая, психолози и педагогически съветници от училища в областта, членове на Общинския съвет по наркотични вещества-Плевен, представители на Регионалния инспекторат по образование, общински съветници.

SAM_6642-Катя Божикова

В по-малките населени места има проблеми, идентични на тези  в големите центрове. Да стигнем до повече хора в малките общини, е голямата цел на тази среща, заяви Катя Божикова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества – Плевен, при откриване на събитието. Специален гост на форума е д-р Влатко Глигоров, представител за Балканите на организацията „Европейски градове срещу наркотиците“.

Срещата запознава присъстващите с европейските и национални подходи, свързани с превенцията и употребата на наркотични вещества. Представят им се дейностите и услугите на Превантивно-информационния център за зависимости в Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...