Акценти
Начало / Общество / Красимир Петров е освободен от длъжност управител на ОФ „Паркстрой”

Красимир Петров е освободен от длъжност управител на ОФ „Паркстрой”

Красимир Петров тази сутрин е подал молба за освобождаване от длъжността управител на Общинска фирма „Паркстрой”. Това стана ясно от изявление на кмета Георг Спартански по повод скандалът, който се е разиграл в края на миналата седмица между управителят на фирмата и трима общински съветници – Христослав Михайлов от ГЕРБ и Христомир Христов и Светослав Доков от група „Патриоти за Плевен”. Кметът е приел молбата, като обясни, че това е единственото, което е можел да направи в този случай. Сега той ще внесе молба за свикване на извънредно заседание на Общинския съвет, на което ще представи нов кандидат за овакантената длъжност. Вече съм разговарял с това лице и то прие да бъде предложено за управител на фирма „Паркстрой”, каза Спартански. Неговият кандидат е Дамянка Владимирова, която понастоящем е началник на отдел „Местни данъци и такси” в Община Плевен. Преди това Дамянка Владимирова беше зам.- кмет в предишната кметска администрация. „Дамянка Владимирова е служител с безупречни качества. Убеден съм, че има нужните професионални и лични качества, за да бъде шеф на фирма „Паркстрой”, заяви кметът.

Дамянка Владимирова, зам.-кмет Община Плевен

Той беше категорчен, че няма да оттегли жалбата си в Административен съд Плевен срещу избора на Сашо Стоев за управител на общинската фирма. По думите на Спартански изборът на Стоев е незаконосъобразен, а самият той е неподходящ да управлява „Паркстрой”.

Спартански разказа своя поглед върху неприятната случка от петък следобед, като каза, че и двете страни – общинските съветници и Красимир Петров, са били много афектирани. Управителят на общинската фирма повече изпуснал нервите си и използвал нецензурни изрази и обиди. Кметът обаче подчерта, че когато общински съветници искат да направят проверка в общинска фирма или общинско предприятие е редно преди това да предупредят.

По повод скандала Георг Спартански за пореден път подчерта, че няма да позволи общинските фирми да бъдат използвани за задоволяване на лични финансови интереси. „Имам информация „зад кулисите”, че има подобни апетити, но това с мое знание и подкрепа  няма да бъде позволено”, заяви Спартански.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...