Акценти
Начало / Политика / Красимир Каракачанов: Работна група излиза с мерки срещу битовата престъпност

Красимир Каракачанов: Работна група излиза с мерки срещу битовата престъпност

SAM_7458-вмро

В процес на сформиране е работна група с участието на представители на МВР и правосъдното министерство за набелязване на мерки срещу битовата престъпност. Тя трябва да заработи до края на януари и до два месеца да излезе с решения. Това заяви днес на пресконференция в Плевен народният представител от Патриотичния фронт и зам.-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов. В пресконференцията участваха още местните лидери Николай Маринов – областен координатор на НФСБ и д-р Калин Поповски – на ВМРО. Мерките, предложени от Патриотичния фронт срещу битовата престъпност, са: видеонаблюдение в населените места, вкл. с нощно виждане; регистрационни номера на всички каруци; мобилни групи на полицията; разширяване на неизбежната отбрана, като тя обхваща и дворовете на хората, а не само техните жилища, както е сега. Става въпрос за отбрана със законно притежавано оръжие, подчерта Каракачанов. Той говори подробно и за създаването на доброволни отряди, които да подпомагат органите на реда и да са под тяхно разпореждане.

Съпредседателят на Патриотичния фронт изложи и друг важен приоритет през новата година на представляваната от него политическа сила – справяне с миграционния натиск. Акцентът му бе върху бързо довършване на заградителното съоръжение по 131 км от южната ни граница и ремонт на горските пътища. По отношение на спора дали за охрана на границата да се ползва и армията, Каракачанов не само се обяви категорично „за“, но и заяви, че президентът се е изказал неподготвен, аргументите му били несериозни, още повече, че и Турция, и Гърция и Италия ползват и армиите си за справяне с този проблем.

В социалната сфера Красимир Каракачанов декларира, че Патриотичният фронт е против увеличаване на пенсионната възраст, а замразяването й за 2015 г. не е решение на проблема. Според коалицията други са начините за увеличаване на парите за пенсии – чрез премахване на всичко онова, което стопира бизнеса, вкл. създаване на работеща, некорумпирана администрация; усвояване на европари; привличане на външни инвестиции.

 

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...