Начало / Култура / Красиви български шевици огряха читалището в село Победа

Красиви български шевици огряха читалището в село Победа

Колективът  на НЧ” Зора – 1990г.” село Победа, община Долна Митрополия е инициаторът на необичайна еко инициатива за изработване на красиви пана с български шевици, изработени от пластмасови капачки.

В продължение на две седмици е създаван красивият низ от български шевици, изобразени на всяко пано. Цялата инициатива е реализирана на доброволни начала, без да  се налага  защитаване на проекти за много пари и да се ползват обществени средства.

Това е доказателство, че често хубавите инициативи не се правят с огромно количество пари, а зад тях стои изцяло труд и желание, коментират от читалището.

 Дизайнът и изработката на шест от паната са на Димитринка Гетова и Цветанка Ангелова, а други две са на Симона Илиева и Дебора Бетова.

„Тези пана ще красят не само  читалището, но ще променят  облика на село Победа. Вярваме, че добрият ни пример  ще покаже на децата и възрастните, колко е хубаво да бъдеш доброволец, да създаваш изкуство и да цениш красивите български традиции, претворени по нов начин”, казаха още от читалището и изказаха благодарност на доброволците, включили се в реализирането на инициативата.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...