Акценти
Начало / Крими / Крайпътно заведение изгоря тази нощ

Крайпътно заведение изгоря тази нощ

Крайпътното заведение “Замъка” край Долни Дъбник е напълно изгоряло при пожар тази нощ. Сигнал за инцидента е постъпил в 23.45 часа снощи.

Огънят е унищожил 230 квадратни метра покривна конструкция, 200 квадратни метра разгърната площ, черна и бяла техника, газова скара, всички мебели и паркиран близо до снек бара автомобил “Нисан Ванета”. Пламъците са потушени с два специализирани автомобила от плевенските огнеборци. Днес се извършват огледи за установяване на причината за инцидента.

На 31 август в 11.18 часа 44-годишен мъж е съобщил в полицията в Кнежа, че в землището на село Бреница е изгоряла част от дървена ограда на необитаема овцевъдна кошара, негова собственост. Причина за случилото се е огън, запален в сухи треви, който се е пренесъл в имота на мъжа.

През изминалото денонощие на територията на област Плевен са регистрирани общо 27 произшествия, ликвидирани от екипи огнеборци. Пожари в сухи треви и отпадъци са горели в землищата на градовете Плевен, Гулянци, Долна Митрополия, Славяново, Белене, Червен бряг и Кнежа и селата Крушовене, Сухаче, Бресте, Реселец, Чомаковци, Искър, Милковица, Крета и Бреница. В помощ на огнеборците са се включили и гасачески групи и техника от град Славяново, селата Крушовене, Бръшляница, Коиловци, Върбица и Бресте.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...