Начало / Крими / Кражба от дома на 56-годишна жена от село Мечка

Кражба от дома на 56-годишна жена от село Мечка

Вчера в хода на провежданата специализирана операция за противодействие на битовата престъпност са установени 23-годишен и 14-годишен от село Мечка, които са извършили кражба от частен дом. На същата дата в 03.35 часа от ЕЕН 112 е получен сигнал от 58-жителка на село Коиловци. Жената съобщила, че малко преди обаждането ѝ е взломен прозорец на къщата. Щом чула шума собственичката започнала да вика и извършителите избягали. По информация на тъжителката от къщата е открадната кутия цигари „Premium“, а от двора на имота –  неустановено количество зеленчуци /чушки/.

Извършен е оглед на местопроизшествието от разследващ полицай За часове полицаите са установили извършителите. При претърсване в домовете им откраднатите зеленчуци са намерени в каруца покрита със сено. Лицата са задържани за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор в РП – Плевен, информират от пресцентъра на МВР-Плевен.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3 от НК. Работата по случая продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

Паметна плоча на българския стоматолог д-р Маргарит Маргаритов откриха в Плевен

Паметна плоча на българския стоматолог д-р Маргарит Маргаритов, изобретил пастата за зъби „Лакалут“, бе открита ...