Акценти
Начало / Последни новини / Кошмарен жребий за Спартак 1996

Кошмарен жребий за Спартак 1996

Волейболният Спартак 1996 /Плевен/ изтегли възможно най-трудния жребий за квалификациите, които ще излъчат последните участници в държавното първенство за девойки старша възраст. Селекцията на треньорката Мариана Костава попадна в Група 2 заедно с отборите на Етрополе, Лидер /Пазарджик/ и ЦСКА /София/. Именно столичанки са домакин на турнира, който ще се проведе идния уикенд в зала „Васил Симов“. Плевенският тим открива надпреварата в събота /16 април/ от 15:00 часа срещу армейките. На следващата сутрин в 09:30 часа започва двубоят им с Лидер. Следобед от 15:00 часа е последният мач срещу Етрополе.

„Много труден тест за нашия отбор. В състава ни само Белослава Гойчева е първа година старша възраст. Останалите ни състезателки са младша възраст. Срещу нас ЦСКА излиза почти с женския си тим, тъй като девойките им старша възраст са част от първия отбор. Много силен е и Лидер /Пазарджик/. Шансовете ни са малки, но ги има. Не сме се предали предварително. Ще играем всеки мач на върха на възможностите си. Положителното е, че момичетата ще натрупат опит от тези срещи“, коментира Марияна Костова.

Само победителят в турнира продължава напред. В спора за титлата тази година ще участват осем отбора.

Досега за финалите на държавното първенство се класираха Левски (София), Марица (Пловдив), Славия (София), Казанлък Волей (Казанлък), ЙЕБ 05 (Шумен) и Пирин (Разлог).

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...