Акценти
Начало / Култура / Космическите картини на Снежана Петрова в Къщата на художниците в Плевен

Космическите картини на Снежана Петрова в Къщата на художниците в Плевен

Изложба живопис „Космически нюанси” ще представи в Къщата на художниците в Плевен  Снежана Петрова – икономист по образование, художник и поет по душа. Тя рисува абстрактни теми с пръсти и маслени бои. Картините й сякаш са полет към звездното небе, към безкрая на вселената. От тях блика светлината на далечни планети. Те са като видения от други светове, носят послание за по-красив и по-добър свят, в който пътеводна светлина е любовта.

Първите картини Снежана Петрова прави през 2000 година. Част от тях показва във Франция като същата година излиза и стихосбирката й „Какво е любовта” с превод на френски език. Следват изложби  в редица градове на страната – София, Пловдив, Ботевград, Созопол, Слънчев Бряг, Враца и др., а през 2011г. в град Бургас на самостоятелна изложба представя и втората си стихосбирка „Космическа любов”.  През 2013 година открива собствена галерия и АРТ – училище в Археологически комплекс „Калето” гр. Мездра. Снежана Петрова е родена в град Мездра. Завършва в ЮЗУ  „Неофит Рилски” – Благоевград – специалност „Икономика и управление в социално-културната сфера” – Мениджмънт на културата, а по-късно специализира икономика  както и мениджмънт на здравеопазването .

 Изложбата на Снежана Петрова в Къщата на художниците ще бъде открита на 3 декември, в 17.30 часа. Авторката ще разкаже за картините си и ще прочете свои стихове.

Събитието е съвместно  на Община Плевен, Къща на художниците, НЧ „Парашкев Цветков-2003“-Плевен и Дружество на писателите – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...