Акценти
Начало / Общество / Косенето на тревата в междублоковите пространства не е отговорност на Общината

Косенето на тревата в междублоковите пространства не е отговорност на Общината

За поредна година косенето на тревата в междублоковите пространства в Плевен става тема за бурни дискусии. В основна тема на дебати се превърна и днес, по време на редовната оперативка на местната администрация. Кметът на Плевен Георг Спартански посочи, че граждани го „заливат“ ежедневно със сигнали, но няма как тревата да бъде окосена за ден, особено с почти ежедневните дъждове. От друга страна той припомни, че поддържането на междублоковите пространства не е ангажимент на Община Плевен, но тя го прави на добра воля, доколкото й стигат ограничените ресурси. В квартал „дружба“ има и много частни имоти, които няма как да бъдат косени от Общината.

С приоритет се коси около училищата и детските градини, като вече е започнало косенето в кварталите „Сторгозия“ и „Дружба“. Миналата година в косенето са взимали участие наети лица по временните програми по заетост, но за тази година все още не са отпуснати бройки. Община Плевен е заявила необходимост за наемане на 150 лица, но все още няма отговор по това свое искане.

В косенето на тревните площи в кварталите ще се включат лица с пробационни мерки, като в сряда ще започнат първите шестима от тях, а надеждата е броят им да се увеличи до 20.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...