Акценти
Начало / Избори / Европейски избори 2019 / Корнелия Нинова в Плевен: Знам, че ще победим, БСП води с 2 процента

Корнелия Нинова в Плевен: Знам, че ще победим, БСП води с 2 процента

БСП води в момента с 2%. Това обяви днес Корнелия Нинова в Плевен, където БСП закри предизборната си кампания за европейски парламент.  „Тези дни премиерът  предупреди за „аферата Костинброд”, даже каза и деня – четвъртък. Днес сме четвъртък и днес я пуснаха, социологическата, тази , която внушава, че ГЕРБ не само са наваксали разликата, а са ни  изпреварили с 4% за една седмица. Това е част от подготовката за фалшифициране на изборите и подмяна на вота”, предупреди Нинова.

„Последните седмици нашите опоненти плашат народа, че, ако стане промяната, ще има сътресения и катаклизми в държавата. Употребяват страховете, за да бетонират статуквото, за да продължат да крадат както досега. Ето защо именно в Плевен  призовавам за смелост всеки да излезе да си даде гласа за промяната, защото тя е възможно. Възможна е  социална Европа, възможна е минимална европейска заплата и минимална европейска пенсия, възможно е преизчисляването на всички пенсии, възможна е помощта за младите семейства в България, възможно е да има правила за нормален бизнес, възможно е земеделците  спокойно да отглеждат плодове и зеленчуци, а не големите в бранша да прибират големите субсидии. Промяната е възможна, необходима е само волята и на 26-ти всеки да отиде и да гласува”, призова лидерът на БСП.

 За закриването на предизборната кампания на коалиция „БСП за България” в Плевен бяха водачът на листата Елена Йончева, кандидатите за евродепутати Иво Христов и проф. Румен Гечев. Подкрепа им оказа народният представител Крум Зарков.

БСП има отбор, който „се бори с 10-годишния модел на управление на кликата на Бойко Борисов”, каза при представянето им председателят на БСП – Плевен Свилен Атанасов.

„На 26 май имаме уникалната възможност да променим модела, на развитие на България и да променим модела, по който България участва в европейската интеграция”, каза Румен Гечев. Той посочи, че вече 10 години България  не използва възможностите на европейската икономическа интеграция и даде за пример това, че сме последни по средна работна заплата, по пенсионно осигуряване, но първи по детска смъртност и по миграция на 1 000 души. „Пълен провал за 10 години, докато  Полша, Румъния, Чехия доближават своите показатели до средните европейски страни. Ние имаме нужда от хора в Брюксел, които могат да защитават каузи, които могат да влияят върху модела на управление на Европа.  Трябва да променим модела в Европа и всички страни да са равнопоставени в ЕС”, заяви Гечев.

„Придворната социология ни убеждава, че ГЕРБ щели да спечелят тези избори. Аз вярвам, че ще победим, тъй като в обиколките ни в страната видях, че българите разбират, че само със солидарни усилия можем да подредим дома си и да решим проблемите си. Няма по-голяма подигравка със  самите себе си от тази на 24-ти да празнуваме Деня на българската просвета и култура, а на 26-ти да позволим невежеството да победи”, обърна се към препълнената зала Иво Христов.

„БСП ще победи, България ще победи на тези избори. Ще победим, защото нашата кауза е справедлива. Но след това ще започне трудната работа, защото трябва всичките промени, които ще се случват, да бъдат почувствани от всеки един българин. Уверявам ви, че това ще стане”, обяви водачът на листата Елена Йончева.

„Ние ще победим, защото бандата на Бойко се разпада, а тя се разпада защото всички в България вече виждат, че тя е машина за грабеж. Това се вижда не само от българите, това вече се вижда и от Брюксел, и от Париж, и от Берлин, и от Лондон. И те няма да  мълчат, защото този грабеж в България поражда бедност и евроскептицизъм”, каза Йончева. Тя посочи, че днес 1.5 млн. живеят под прага на бедността, 40% са на границата на бедността и социалното изключване. „Ще се борим да променим тази система”, заяви Елена Йончева и посочи, че за последните 10 години 11 пъти са спаднали преките чуждестранни инвестиции. „Чуждите бизнесмени казват, че не искат да инвестират в България, защото има корупция, липсва предвидимост, съдебната система работи лошо. Ние ще променим това”, добави Елена Йончева.

Тя посочи, че  младите хора, бягат от страната, „защото не могат да успеят благодарение на своите знания, на своя опит, на своето образование”. „Всеки втори българин между 20 и 39  години напуска страната”, каза Йончева. Според нея големият грабеж, който иска да разобличат, е от големите инфраструктурни проекти.

„Нашата битка в Европа ще бъде трудна битка, защото не е достатъчно  само да свалим ГЕРБ. В Европа левицата ще бъде силна  и ще  успее да осъществи своята програма за общ стандарт, за минимална пенсия, за минимална заплата така че  заплатите в България и покупателната способност да е съпоставима с покупателната способност в Западна Европа. Ще направим така, че българските деца да  могат да се образоват в Европа с програмата Еразъм +, която според нашите амбиции трябва да  обхваща не само студенти, но и ученици. Да се образоват в Европа и да връщат наученото обратно в България. Ние ще се борим за програмата „Младежка гаранция”, която ще даде възможност не само до 25-годишна  възраст, а до 30-годишна възраст българи да могат да се обучават в Европа. Нашето членство в ЕС е голямо богатство”, заяви водачът на листата на БСП.

Народният представител Крум Зарков се обърна с много  емоционален призив на 26 май да се гласува със самочувствие и гордо. „Гласувайте гордо, защото слагате край на един период и отваряте път към светла ера”, заяви той и призова да се гласува с мисъл, защото, „ако ГЕРБ спечелят,ще интерпретират победата си като амнистия за всичко, което са правили досега”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...