Начало / Култура / Кореспондентът на БТА в Плевен издаде книга с интервюта

Кореспондентът на БТА в Плевен издаде книга с интервюта

„Интервюта от Плевен за БТА“ е книгата, която издаде дългогодишният кореспондент на БТА в Плевен – журналистът Малин Решовски. В нея той е включил интервюта с видни личности със значим принос в своята дейност. „Те са хора от нашето съвремие, със собствена професионална и житейска философия”, казва Решовски. Той е „разпитал“ своите събеседници и ни представя техните постижения и търсения, които са валидни не само във времевия отрязък на т.н. събитийно интервю. Читателят ще обогати познанията си и ще осмисли още по-задълбочено посланията.

 Авторът е дългогодишен кореспондент / от 1995 г./ на първата и най-стара национална медия в България – Българската телеграфна агенция /БТА/ . Започнал е да се занимава с журналистика още като ученик и  сътрудничи на много издания до днес. Негови публикации са превеждани  за медии, които се разпространяват в чужбина.

Малин Решовски е двукратен носител на годишната награда за журналистика на Община Плевен и Дружеството на журналистите „Северно ехо”, както и на наградата „Златно перо” на Съюза на българските журналисти.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...