Акценти
Начало / Култура / Концертмайстор от Дания ще е солист на Плевенска филхармония за откриването на новия сезон

Концертмайстор от Дания ще е солист на Плевенска филхармония за откриването на новия сезон

Цигуларят Веселин Демирев, концертмайстор  на оркестъра на град Олборг, Дания ще е солист на Плевенска филхармония в концерта утре, с който оркестърът ще открие новия си творчески сезон. На диригентския пулт отново ще застане блестящият Богуслав Давидов от Полша. Така Плевенска филхармония вдига високо летвата и за следващите си концерти, коментират от ръководството на културния институт.

 Мисията „Опера в Плевен – възможна“ ще продължи с бисера на Джузепе Верди – „Травиата“. Спектакълът ще е на 3 октомври, от  19.00ч., в залата на Драматичен театър „Иван Радоев“. Той се посвещава на 80-годишнината на една от основателките на Плевенска опера – Румяна Пешева. В ролята на куртизанката Виолета, ще чуем прекрасната солистка, звездата на Маринския театър – Наталия Павлова от Санкт Петербург.

На 16 октомври, от 19.00ч., отново  в залата на ДКТ „Иван Радоев“, под диригентската палка на Деян Павлов, зрителите ще потънат в магията на оперетната музика. В концерта под мотото „Светът е музика и смях“ ще чуем прекрасните гласове на нашите солисти от Общински хор „Гена Димитрова“ , с диригент Анелия Дечева. Гост – солист ще е звездата на НМТ „Стефан Македонски“ – Александър Мутафчийски.

На 20 октомври, от 19.00ч. в  зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие“ – е срещата с виртуозите – цигуларят Веско Ешкенази и диригентът Мартин Пантелеев.

Билетите за всички концерти вече се продават на двете каси на Плевенска филхармония.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...