Акценти
Начало / Култура / Концерти от Лятната китарна академия тази седмица в ХГ „Дарение Светлин Русев“

Концерти от Лятната китарна академия тази седмица в ХГ „Дарение Светлин Русев“

Художествена галерия „Дарение Светлин Русев“ отново ще бъде домакин на концертите, включени в програмата на Лятна китарна академия – Плевен, която се провежда от днес до 30 юли в нашия град.

Първият концерт ще се състои на 25 юли, вторник, от 11.00 часа. Второто концертно изпълнение е предвидено за 29 юли, събота, отново от 11.00 часа.

Поредното издание на Лятната китарна академия ще се проведе в Туристическия дом в парк „Кайлъка. Среща ще си дадат китаристи от цял свят и преподавателите Росен Балкански от НМА „Панчо Владигеров“ – София, Стела Митева-Динкова от АМТИИ – Пловдив, Никола Монтела от Музикална гимназия „Росмини“ в Палма, Кампания, Италия, Дарко Багески от Скопие, Македония, Николай Михайлов от НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен, Боян Дойчев от Варна, Екатерина Икономова от София, Теодор Грозданов от София, Любомир Анов от Плевен, Виктория Цветкова от Силистра.

Лятната китарна академия е част от Международния китарен фестивал, организиран от Сдружение “Изкуството до мен” и НЧ “ЛИК-1959” Плевен. Художествен директор, създател и главен организатор на фестивала е Николай Михайлов – преподавател по класическа китара в НУИ “Панайот Пипков” – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...