Акценти
Начало / Образование / Конкурс търси добри практики за развиване на медийната и дигиталната грамотност сред подрастващите

Конкурс търси добри практики за развиване на медийната и дигиталната грамотност сред подрастващите

Центърът за безопасен интернет съвместно с Факултета по начална и предучилищна педагогика обяви конкурс за учители и студенти за добра практика за развиване на медийната и дигиталната грамотност сред децата в предучилищна възраст и начален етап. Целта на конкурса е да даде публичност на съществуващи добри практики, които развиват уменията на децата да търсят, анализират, оценяват и създават медийно съдържание, както и да се социализират безопасно в дигитална среда, поясняват от Центъра за безопасен интернет.

Предложенията ще се състезават в две категории. Предложения от студенти от педагогически специалности, които могат да бъдат практики, които са разработени, но все още не са тествани с деца. И предложения от действащи учители, които могат да бъдат практики, които са разработени и тествани с деца до 4 клас.

Описание на практиката трябва да бъде изпратена най-късно до 9 март на имейла на Националния център за безопасен интернет: [email protected].

Практиките ще бъдат оценявани от жури. Най-добрите практики ще бъдат издадени в сборник, а отличените ще имат възможност да представят работата си на национална конференция.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...