Начало / Общество / Конкурс за музикален фон на Ботево стихотворение организира сдружение „Артилерия”

Конкурс за музикален фон на Ботево стихотворение организира сдружение „Артилерия”

сдружение артилерия

Конкурс на тема „Музикален фон на стихотворение на Христо Ботев” организират от сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов”. Това съобщи днес пред медиите председателят на сдружението полк. о.р. Радослав Георгиев. Конкурсът е за ученици от 1-и до 12-и клас, като ще обхване цялата област. Първоначално организаторите смятат да се обърнат към музикалните училища в Плевен и Пордим, но учениците от всички училища могат да се включат в надпреварата.

Музикалният фон може да включва свободни компилации на съществуващи български музикални произведения в различни стилове – класика, поп, рок, фолклор. Продължителността на компилацията трябва да съответства на тази на избраното литературно произведение от Ботев и да съответства на съдържанието му. Музикалният фон се състои от: музикално въведение – 10-15 секунди; основна част – 3-4.5 минути; заключителна част – 8-10 секунди. Критерий за оценка ще бъдат удачността на избраната музика, съответствието на музиката с м поетичното съдържание и доброто рецитиране или изразително четене на произведението.

Като всеки конкурс и този има награден фонд, обясни Радослав Георгиев. За първо място наградата е 110 лева, за второ тя е 70 лева, а за трето – 50 лева.

Желаещите да участват в конкурса могат да предадат своите творения между 20 и 22 май на адреса на сдружението или във фоайето на зала „Катя Попова” от 9 до 12 часа. Кандидатите трябва да подготвят музикалния фон на два диска, поетичния текст на хартиен носител и своите данни – трите имена, град, училище, клас и телефон за връзка.

Оценяването ще се извърши от жури, в състава на което са включени музикален експерт, литературен експерт и театрал. Наградите ще бъдат обявени и връчени на 27 май във Военен клуб – Плевен.

Прочетете също:

Грипна епидемия обявиха в област Плевен

От 24 януари (сряда) до 31 януари 2024 г. в област Плевен е обявена грипна ...