Акценти
Начало / Образование / Конкурс за малки таланти организират от сдружение „Артилерия”

Конкурс за малки таланти организират от сдружение „Артилерия”

Конкурс за деца, изпълнители на народни песни, организират от сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов” – Плевен. Конкурсът се посвещава на 75 години от рождението на оперната прима Гена Димитрова, съобщи днес  председателят на сдружението о.р.под.инж. Радослав Георгиев.

В надпреварата могат да участват деца на възраст от 6 до 11 години, разделени в три възрастови групи. Според регламента на състезанието ще има вътрешни училищни номинации, които ще излъчат участници за финала. Номинираните ще преминат предварително изслушване, което ще е на 25 април.

Финалният кръг на конкурса ще е на 27 април от 14 часа в зала „Катя Попова” в Плевен.

За участие в конкурса са поканени девет училища. Седемчленно жури ще оценява изпълненията на финалистите. Покана да участва в журирането е отправена към дългогодишния плевенски музикален педагог Евелина Дилкова, съобщи Радослав Георгиев.

На най-добре представилите се в трите възрастови групи  ще бъдат връчени отличия – диплом и предметни награди.

От сдружение „Артилерия” са подготвили писмо до началника на РИО – Плевен, с което предлагат в основните и средните училища в Плевен да се предвиди един час на класния ръководител, в който учениците да бъдат запознати с биографията и творческите постижения на Гена Димитрова, както и учениците да имат възможност да чуят записи на едни от най-известните превъплъщения на оперната прима. Целта е така да се отбележи 75-ата годишнина от рождението на нашата именита съгражданка и да се задълбочи родолюбивото чувство у подрастващите, обясни председателят на сдружение „Артилерия”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...