Начало / Култура / Конкурс за детска рисунка „Освобождението на Плевен“ обяви Областна администрация – Плевен

Конкурс за детска рисунка „Освобождението на Плевен“ обяви Областна администрация – Плевен

Тематичен конкурс за детска рисунка „Освобождението на Плевен“ обяви Областна администрация – Плевен.  Инициативата е посветена на 145-та годишнина от Освобождението на Плевен, която ще отбележим на 10 декември т.г.

Целта на конкурса е да насочи вниманието на децата към историята, да съхрани и популяризира историческото наследство на България и да подбуди чувството за принадлежност към родината. Инициативата ще създаде възможност на децата да използват разнообразни исторически и литературни извори и да пресъздадат в рисунка този период от българската история, извоюван с много героизъм.

Областният управител на Област Плевен Иван Петков отправя покана към учениците от учебните заведения на територията на община Плевен за активно участие в конкурса.

В него могат да се включат ученици на възраст между 11 и 19 години, разделени  в две възрастови групи: първата от 11 до 14 – годишна възраст и втората, от 15 – 19 – годишна възраст.

Всеки участник има право да се представи с една рисунка по темата във формат А4 или А3, като сам избира конкретния фокус на рисунката, съобразно своите интереси и в съответствие с конкурсната тема. По отношение на техниката на изпълнение на рисунката няма поставено ограничение. На гърба на рисунката си  всеки участник в конкурса трябва да  изпише: заглавието на творбата, трите си имена, възраст, клас, учебно заведение или школа и адрес за кореспонденция (e-mail, телефон).

Творби за конкурса ще се приемат до 2 декември 2022 г. в деловодството на Областна администрация Плевен.

В периода 5-9 декември 2022 г. постъпилите творби ще бъдат изложени в „Английския двор“ на Областна администрация – Плевен.

Подборът и класирането на конкурсните рисунки ще се извърши от жури, председателствано от Областния управител на Област Плевен Иван Петков. То ще класира и определи творбите на I, II и III място. Победителите ще бъдат обявени на 9 декември в навечерието на Деня на признателност към загиналите за Освобождението на Плевен. Церемонията ще се състои  в сградата на Областна администрация Плевен.

Всички отличени ще получат грамота от Областния управител и предметни награди.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...