Акценти
Начало / Общество / Конкурс дава възможност на млади учени да посетят Главната квартира на НАТО в Брюксел

Конкурс дава възможност на млади учени да посетят Главната квартира на НАТО в Брюксел

Конкурс за „Млади учени с изявен интерес в областта на отбраната и сигурността“ обяви Министерство на образованието и науката чрез междуведомствената работна група за взаимодействие с НАТО. Конкурсът е за идеен проект по Научната програма на НАТО за мир и сигурност (http://www.nato.int/cps/en/natolive/78209.htm).
Участие могат да вземат млади учени – магистри и докторанти, които имат изявен интерес в областта на отбраната и сигурността. Наградата, която ще стимулира участниците, е посещение в Главната квартира на НАТО в Брюксел в рамките на един ден, в който ще се организират брифинги с представители на различни дирекции от НАТО. Спечелилите конкурса ще имат възможност да представят своите проекти по време на информационния ден за НАТО на 25 септември.
Краен срок за изпращане на проектните предложения до 12.09.2015 г. Заинтересованите кандидати трябва да разработят резюме на идеен проект между 4 и 6 страници, който да отговаря на приоритетни теми за България и региона.
Конкурсът цели да открие, мотивира и промотира идеите на млади и амбициозни хора, завършили висшето си образование, или докторанти с научни интереси в областта на отбраната и сигурността, които ще реализират своите идеи съвместно с утвърдени учени от научни колективи в Р България и страните-членки и партньори на НАТО.
Разработените проекти трябва да се изпратят по пощата на адрес:

Дирекция „Наука“ – за конкурса за НАТО
Министерство на образованието и науката
Бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 2А
1000 София

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...