Акценти
Начало / Култура / „Колорит” посвети на Празника на Плевен поредните си престижни награди

„Колорит” посвети на Празника на Плевен поредните си престижни награди

Щастливи сме да посветим поредните си високи световни награди на нашия прекрасен град Плевен. Това сподели ръководителката на Арт школа „Колорит” – Майя Ананиева, представяйки поредните отличия за възпитаници на школата – един златен и три сребърни медала. Отличията са от 29-ия световен конкурс за детска рисунка в Турция. Майя Ананиева е отличена с почетна награда, а школата  има още осем специални награди от международната изложба. Пълен триумф на плевенската школа сред хиляди участници от 21 страни, горда е Ананиева.

Носител на златен медал е 9-годишната Калина Христова. Сребърни медалисти са Николай Спасов – 6 г., Никола Ангелов – 12 г. и Александра Митева – 13 г.

Световният арт форум се организира от ART MUZEUM MIZYAL и Столична Община на историческия Газиантеп и е под патронажа на кмета на града. Участниците в конкурса са на възраст от 4 до 19 години. Организаторите вярват, че културният обмен между децата на света и създаването на културни мостове между нациите ще подобрят световния мир.

Международната изложба е експонирана в залите на Арт Центъра на историческия град Газиантеп.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...