Акценти
Начало / Последни новини / Колоездач от Плевенско със злато от днешното състезание по колоездене на шосе

Колоездач от Плевенско със злато от днешното състезание по колоездене на шосе

Георги Иванов от село Шияково, област Плевен се класира на първо място при мъжете в групата 56 г. в състезанието шосейно колоездене за любители  – индивидуално бягане по часовник, което се проведе днес край Плевен. На стълбичката заедно с него се качиха още Митко Желев от Казанлък, който се класира втори и Никола Демирев – трето място.

Награждаването се състоя на пл. „Възраждане”  като първи бяха връчени отличията на дамите. Първо място при тях спечели Ивета Алексиева, втора се класира Венера Йорданова, трета – Гергана Николчева – и трите от софийски клубове.

IMG_2613жени колоездене

При мъже от 41 до 55 г. трети се класира Николай Колев – Габрово, второ  място – Мартин Гачев от София, който е лидер във временното класиране в групата, първи се класира Росен Станчев от София, който направи рекорд за днешното трасе от 22 мин.15 сек.

При най-многобройната група – мъже до 40 г., бронзовото отличие отиде при Григор Тодоров от София, втори се класира Веселин Вичев от Габрово, който е лидер в досегашното класиране и златният медал в тази група взе Богдан Фичев от Пловдив

За временните водачи в групите имаше по бутилка шампанско и както на големи състезания те поръсиха останалите състезатели.

IMG_2637водачи шампанско

Медалите връчи Венко Наков експерт в Община Плевен. За победителите имаше и предметни награди – каска, ръкавици и фенерче за нощно каране.

Преди церемонията по награждаването на Венко Наков беше връчена грамота от организаторите на първенството в знак на благодарност за доброто сътрудничество с плевенската община. При приемането й Венко Наков каза, че Община Плевен е готова да включи в календара си и за следващата година това състезание, за да стане то традиционно.

IMG_2605венко наков

IMG_2624мъже колоездене

IMG_2630мъже колоездене

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...