Акценти
Начало / Култура / Колективът на Регионалната библиотека в Плевен в символичен протест днес

Колективът на Регионалната библиотека в Плевен в символичен протест днес

Колективът на Регионална библиотека ”Хр. Смирненски” – Плевен се присъединява към  протестните действия на колегите от  Национална библиотека „Св.св.Кирил и Методий” , библиотекарите от страната и всички работещи в сферата на културата. Днес всички работещи в библиотеката ще бъдат с лентички и ще протестират символично в подкрепа на колегите си от страната.

Така изразяваме нашето недоволство от ниското и унизително заплащане на труда ни, заявяват от Регионалната библиотека.

Те тастояват за  увеличение на стандарта за издръжка на библиотеките за книги, за създаване на дигитални колекции и други съвременни документи.

„Библиотеките са най-старата културна институция. Днес те изпълняват и важни функции, свързани с опазване достъпа и популяризиране на културното ни наследство, насърчаване на четенето и ученето през целия живот”, казват протестиращите и напомнят, че, за да има силна държава, трябва да има образован народ, за да има образован народ, трябва да има библиотеки, за да има библиотеки, трябва да има библиотечни специалисти, за да има библиотечни специалисти е необходимо да има достойно заплащане за достоен труд!

        

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...