Акценти
Начало / Образование / Коледно математическо състезание ще се проведе на 10 декември

Коледно математическо състезание ще се проведе на 10 декември

Традиционното Коледно математическо състезание за ученици от 1 до 12 клас ще се проведе на 10 декември. Състезанието се провежда в цялата страна, организатори за Плевен са СУ „Иван Вазов” и Секция „Плевен – Център”.

Според регламента учениците от 1 клас решават 10 задачи, а тези от 2 до 11 клас – 9 тестови задачи и една задача с подробно решение. Дванадесетокласниците ще решават задачи във формата на Държавния зрелостен изпит.

Началото на състезанието ще е от 10 часа, а  15 часа ще бъдат обявени резултатите и връчени наградите. Те са индивидуални от първо до трето място. Таксата за участие е 8 лв.

Коледното математическо състезание се провежда от 1993 година досега без прекъсване. Първите две години то е училищно състезание на 119 СОУ в София, след това прераства в градско, а от 1997 година се провежда и в други градове на България. Главен организатор на състезанието е Секция „Изток” към СМБ.

Коледното математическо състезание се провежда в началото на декември в 16 града на България с повече от 9000 участници и е най-масовото българско състезание.

Снимка: архив СУ „Иван Вазов“

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...