Начало / Култура / Коледни концерти, театрална премиера и парад на модата през следващата седмица в Плевен

Коледни концерти, театрална премиера и парад на модата през следващата седмица в Плевен

Културният афиш на Плевен за следващата седмица ще премине под знака на коледните концерти и празнични изяви по повод светлия християнски празник Рождество.

В понеделник, 14 декември, в експозиция „Традиционен бит и култура” на Регионален исторически музей ще отвори работилница за сурвачки. Тя ще работи до четвъртък всеки ден от 9 до 16 часа.

Във вторник, 15 декември, е премиерното представление на спектакъла „Катаклизми” на ДКТ „Иван Радоев”. Началото му е от 19 часа.

В сряда, 16 декември, е представянето на  поетичната книга „Отражение“ на Кънчо Великов. Организатор е Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“ – Плевен. Представянето ще е от 16:00 ч. в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“

Също в сряда ще бъдат обявени Годишните награди за журналистика „Северно ехо – Плевен 2015”. Домакин ще е Пресклубът на БТА. Събитието ще се излъчва онлайн от 17.30 ч.

В четвъртък, 17 декември, е музикално-поетичната вечер „Коледа! Коледа!” на Дружеството на писателите в Плевен. Началото е от 16:30 ч. в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“ .

В петък, 18 декември, е церемонията за връчване на отличието „Спортист на годината”. Тя ще се състои от 11 ч., в Актовата зала на Община Плевен.

В събота, 19 декември,  е традиционният Коледен концерт на ученици от школата по пиано на Милена Спасова. Той щ започне в  11:00 ч. в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“ .

Седмицата ще завърши с концерт на Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков и Парад на модата в неделя, 20 декември. Концертът под наслов „Коледа с приятели…”  ще е от 18 часа в зала „Катя Попова”. Парадът на модатае с начало 19 часа и ще се проведе в ДКТ „Иван Радоев”.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...