Начало / Общество / Коледничета се появиха в дупките на първокласния път Кнежа-Плевен

Коледничета се появиха в дупките на първокласния път Кнежа-Плевен

Коледничета засадиха в многобройните дупки по първокласния път от Кнежа за Плевен с надеждата, че ще се случи коледно чудо и най-сетне пътят ще бъде ремонтиран.

Досега от Община Кнежа са подавали многократни сигнали, водена е официална кореспонденция със собственика на пътя, който е част от републиканската пътна мрежа.

„От 5 години се води една многобройна и безрезултатна кореспонденция; поемат се обещания и не се изпълняват”, коментира кметът на Кнежа Илийчо Лачовски.

По думите му пътят е в окаяно състояние и множеството дупки са предпоставки за ПТП. Аварирали автомобили със спукани гуми са обичайна всекидневна гледка по отбивките.

 

А това е пътят, по който се минава от Видин за Варна, Силистра, Русе или Велико Търново и обратно; от Румъния към морето (ако се мине по моста във Видин); това е пътят, по който се влиза в област Плевен от Запад на Изток. Той е важна свързваща артерия не само за Северозападна България, а и за цяла Северна България. Трафикът е доста интензивен, с много тежкотоварни камиони и чужденци, които не предполагат колко дълбоки са дупките.

От Общината се надяват, че няма да се чака да загинат хора, за да бъде най-сетне ремонтиран „този забравен първокласен път”.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...