Начало / Култура / Коледна изложба представя над 60 творби на плевенски художници (снимки)

Коледна изложба представя над 60 творби на плевенски художници (снимки)

В Арт център Плевен тази вечер беше открита традиционната коледна изложба на Представителството на СБХ Плевен. Представени са над 60 творби – живопис и скулптура, на 43 автори. Изложбата откри председателят на СБХ – Плевен – Валентин Асенов – Хъкала. Той направи кратка ретроспекция на отминаващата година, като открои голямата изложба, с която беше отбелязана 70-та годишнина от създаването на Дружеството на художници в нашия град. Тя беше представена в София на „Шипка” 6 и в ХГ „Илия Бешков”. По повод годишнината, със съдействието на Община Плевен, беше отпечатан и луксозен каталог. Валентин Асенов очаква новата година да е също така успешна за плевенските художници с много нови изложби. Той благодари специално на Галерия „Бешков” и Арт център Плевен за доброто сътрудничество.

Главният уредник на Арт център Плевен – Светла Тонева, добави, че това е не само традиционната Коледна изложба на плевенските художници, а е една изложба за дома. В навечерието на Коледните празници ставаме по-дори и по-щедри, и тук всеки може да намери картината, която да подари или да купи, за да одухотвори дома си, да внесе красота и светлина, каза Тонева.

Тя предаде специалните поздрави по повод откриването на изложбата на кмета Георг Спартански. Сред първите посетители беше началникът на отдел „Култура” Стефка Григорова.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...