Акценти
Начало / Общество / Коледната кампания „Плюшено мече” започва в началото на ноември

Коледната кампания „Плюшено мече” започва в началото на ноември

В началото на месец ноември ще започне деветата поред Коледна кампания за даряване на подаръци на деца в неравностойно положение в България, организирана от неправителствената организация  Операция „Плюшено мече”.

За 8 години организацията е посетила приблизително 10 000 български деца и младежи без родители, деца в риск и деца с увреждания. През миналата година с доброволци от цяла България са сформирани екипи във всички 28 региона в страната, с помощта на които са намерени и посетени деца, нуждаещо се от любов и подкрепа. Благодарение на 18 500 дарители и екип от 130 човека в цялата страна са посетени 7 000 деца от 330 институции. За тази кампания организаторите набират регионални отговорници за няколко градове, между които и Плевен.

Тази година коледната кампания „Плюшено мече” ще протича през новия сайт на организацията  www.plushenomeche.org. Всеки, който иска да дари подарък за Коледа на нуждаещо се дете, ще може да го направи изключително лесно през сайта.

ОТ „Плюшено мече” започват и нов проект, с които ще бъдат подпомогнати 10 талантливи деца в неравностойно положение да преследват мечтите си. Подробности за този проект могат да бъдат намерени скоро на сайта на неправителствената организация.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...